Menu
Městys Zdislavice
MěstysZdislavice okr. Benešov

Žádost o poskytnutí dotace v programu podpory rozšiřování a přijímání informací v jazycích národnostních menšin

3. Pojmenování (název) životní situace

Žádost o poskytnutí dotace v programu podpory rozšiřování a přijímání informací v jazycích národnostních menšin

4. Základní informace k životní situaci

Dotace se poskytují na projekty v okruzích:

  • periodický tisk vydávaný v jazycích národnostních menšin či v převážné míře v jazycích národnostních menšin,
  • provozování rozhlasového nebo televizního vysílání v jazycích národnostních menšin či v převážné míře v jazycích národnostních menšin.

5. Kdo je oprávněn v této věci jednat (podat žádost apod.)

Dotace lze poskytnout žadatelům (fyzickým i právnickým osobám), vykonávají-li prokazatelně činnost ve prospěch příslušníků národnostních menšin, a to nejméně jeden rok.

6. Jaké jsou podmínky a postup pro řešení životní situace

Dotaci lze poskytnout pouze žadatelům, kteří nemají splatné závazky ve vztahu ke státnímu rozpočtu, ke státnímu fondu, zdravotní pojišťovně nebo rozpočtu územního samosprávného celku.
Dotaci lze poskytnout do výše 70 % rozpočtovaných výdajů na schválený projekt.
Veškeré dodatečné změny vztahující se k žadateli nebo k projektu je žadatel povinen neprodleně písemně oznámit Ministerstvu kultury.
Projekt musí být uskutečněn v kalendářním roce, pro nějž se o dotaci žádá. V případě, že je projekt ukončen předčasně v průběhu roku, je příjemce povinen předložit údaje o finančním vypořádání dotace nejpozději do 30 dnů od jeho ukončení a vrátit finanční prostředky na účet, který bude sdělen Ministerstvem kultury.
Na jeden kalendářní rok může jeden žadatel předložit současně nejvýše tři projekty.
Projekty vyhodnocuje výběrová dotační komise Ministerstva kultury. Výsledky, stejně jako další údaje o výběrovém dotačním řízení, Ministerstvo kultury zveřejní na svých internetových stránkách.
Ministerstvo kultury si vyhrazuje právo zrušení tohoto řízení nebo změny či doplnění podmínek tohoto programu v případě, že dojde k legislativním změnám.
Příjemce dotace je povinen postupovat v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, pokud použije prostředky státního rozpočtu k úhradě zakázky, která je veřejnou zakázkou podle zákona o veřejných zakázkách.
Ministerstvo kultury je v odůvodněných případech oprávněno pozastavit proplácení dotace, a to zejména při porušení rozpočtové kázně ze strany příjemce dotace.
Na dotaci není právní nárok.
Periodický tisk
O dotaci na podporu periodického tisku vydávaného v jazycích národnostních menšin může žadatel požádat pouze tehdy, předloží-li projekt na vydávání tiskoviny, která splňuje podmínky zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů (tiskový zákon), ve znění pozdějších předpisů.
Výběrové dotační řízení je určeno vydavatelům periodického tisku národnostních menšin, který není ziskový a není smluvně distribuován do prodejní sítě mimo území České republiky.
Vydávaný titul musí být veřejně dostupný pro občany České republiky, příslušníky národnostních menšin i většinovou společnost.
Dotace na vydávání periodického tisku národnostních menšin může být poskytnuta pouze na prokazatelné materiálové, výrobní a režijní náklady spojené s vydáváním národnostně menšinových tiskovin a distribuční náklady na rozšiřování těchto tiskovin po odečtení předpokládaných příjmů z prodeje titulu a s přihlédnutím k cenám obvyklým na trhu.
Rozhlasové a televizní vysílání
Výběrového dotačního řízení na podporu rozhlasového nebo televizního vysílání v jazycích národnostních menšin se mohou zúčastnit právnické i fyzické osoby oprávněné vykonávat činnost v oblasti rozhlasového a televizního vysílání dle zákona č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a které se ve své činnosti zaměřují na národnostně menšinovou činnost.
Projekty musí být zaměřeny na výrobu jednotlivých pořadů nebo cyklu pořadů v příslušném jazyce národnostní menšiny nebo pořadů o národnostních menšinách.

7. Jakým způsobem můžete zahájit řešení životní situace

Podejte písemnou žádost o poskytnutí dotace s přílohami.

8. Na které instituci životní situaci řešit

Žádost o poskytnutí dotace (s přílohami) zašlete na adresu: Ministerstvo kultury, odbor médií a audiovize, P. B. 74, Maltézské náměstí 1, 118 11 Praha 1, nebo ji osobně doručte do podatelny Ministerstva kultury ve stanoveném termínu, a zároveň ji v elektronické podobě, včetně všech kalkulací, zašlete na elektronickou adresu: blanka.bartikova@mkcr.cz.
Žádosti doručené po termínu (v případě doručení prostřednictvím pošty rozhoduje podací razítko pošty a u e-mailu datum zaslání) nebo neúplné nebudou do výběrového dotačního řízení zařazeny.

10. Jaké doklady je nutné mít s sebou

Žadatel k žádosti předloží, vedle požadovaných příloh, i doklad o zřízení / existenci bankovního účtu, na který by měla být dotace poukázána (ne starší než 3 měsíce).
Veškerou dokumentaci připojenou k žádosti Ministerstvo kultury nevrací.

11. Jaké jsou potřebné formuláře a kde jsou k dispozici

Projekt musí být zpracován dle podmínek stanovených Ministerstvem kultury a podán na formuláři žádosti o poskytnutí dotace (včetně všech předepsaných příloh); součástí žádosti musí být i celkový rozpočet projektu.
Formuláře jsou k dispozici na internetových stránkách Ministerstva kultury.

12. Jaké jsou poplatky a jak je lze uhradit

Správní ani jiné poplatky nejsou stanoveny.

13. Jaké jsou lhůty pro vyřízení

Termín vyhlášení výběrového dotačního řízení Ministerstvo kultury vyhlašuje každoročně v celorepublikově šířeném deníku, na svých internetových stránkách a na internetových stránkách Úřadu vlády České republiky.
Žádosti doručené po termínu (v případě doručení prostřednictvím pošty rozhoduje podací razítko pošty a u e-mailu datum zaslání) nebo neúplné nebudou do výběrového dotačního řízení zařazeny.

14. Kteří jsou další účastníci (dotčení) řešení životní situace

Další účastníci postupu nejsou stanoveni.

15. Jaké další činnosti jsou po žadateli požadovány

Další činnosti nejsou stanoveny.

16. Elektronická služba, kterou lze využít

Žádost je třeba zaslat také v elektronické podobě (viz bod 08) na elektronickou adresu: blanka.bartikova@mkcr.cz.

28. Popis byl naposledy aktualizován

21.04.2015

29. Datum konce platnosti popisu

Bez časového omezení.

Úřad

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mobilní aplikace

Sledujte informace z našeho webu v mobilní aplikaci – V OBRAZE.

Aktuální počasí

dnes, úterý 19. 3. 2024
jasno 5 °C -1 °C
středa 20. 3. jasno 7/-2 °C
čtvrtek 21. 3. zataženo 4/-1 °C
pátek 22. 3. jasno 6/-2 °C

Svátek

Svátek má Josef

Stavební úpravy ZŠ Zdislavice

Rekonstrukce a přístavba mateřské školy ve Zdislavicích

Digitální povodňový plán

Pořízení kompostérů

Pořízení kompostérů